Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за турбо алфа ромео 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за турбо алфа ромео 159

здравейте колеги
    решил съм да си закупя алфа ромео 159 1.9 150 к.с, спрях се на определена бройка и днес отидох за тест, направи ми впечетление че турбото вие по странен начин. и когато на 2ра скорост примерно и колата се движи на обороти при подаване на пълна газ колата е много мудна и турбото се усеща чак след 2500 оборота. това нормално ли е за модела ? не съм карал други бройки но старата ми алфа 156 започваше да върви от доста по ниски обороти

Първоначално публикувано от Simeones Покажи съобщение
    здравейте колеги
    решил съм да си закупя алфа ромео 159 1.9 150 к.с, спрях се на определена бройка и днес отидох за тест, направи ми впечетление че турбото вие по странен начин. и когато на 2ра скорост примерно и колата се движи на обороти при подаване на пълна газ колата е много мудна и турбото се усеща чак след 2500 оборота. това нормално ли е за модела ? не съм карал други бройки но старата ми алфа 156 започваше да върви от доста по ниски обороти
    Моята е Ti и турбото зацепва след 1500 оборота. До колкото съм запознат на другите започва от 2000.
    Да не са си правили опити да я чипосват тая която си гледал? А колкото до виенето аз съм с 2.4 и не чувам никакво виене ,но другите колеги коментират много по темата в други постове и явно е било нормално. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=75346
    Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

При премахнат DPF се усеща свирене, както и при по-студено време.

Не ми се струва нормално турбото да се усеща едва след 2500 оборота, но аз съм шофирал само 2.4 и при мен се усеща някъде между 1500 и 2000 оборота.При 1600-1800 оборота "захапва" яко, но ускорението се усеща най-много между 2000 до 3800-4000 оборота.

Нагоре не съм я тормозил и не мога да кажа.

До 3-та скорост не трябва да усещаш турбо дупка, а пък на втора е абсурно според мен да се усеща турбо дупка.
      Поне при мен е така -турбо дупка най-рано на 3-та и то ако съм под 1200 оборота.

Ама ако ще я купуваш я карай на някой от форумните сервизи.В противен случай гадаеш.

А 159-ката е по-тежка от 156-цата с 350-400 кг, та зависи на какво си свикнал.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Моята е 1.9 Ti. Чипосана и с турбо от 2.4. Турбото е направено да включва след 2500 оборота. Иначе надува до 1.4 бара
        EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
        Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

1.9 JTDm с фабричния софтуер и с наличен DPF си е мудна на първа и втора предавка.
          Интересна е това, което казва alfa racer, че виенето е свързано с премахването на DPF. Моята като я купувах не ми беше направило впечетление да има такова виене - появи есента, когато и обаче премахнах DPF-а..
          След това смених и турбото с ново - виенето си остана
          Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
          EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Като паднаха температурите, моята също взе да подсвирва. Свири като е студена, после почти не се чува. Много хора, казват че за 1.9 е нормално и не е причина за притеснения (в повечето случаи) , тъй че си увеличавам радиото и си свиркам.Тук не можем да гарантираме, че и при колата, която си гледал случаят е същия, но просто да го знаеш като факт. Не бих казал, че чак към 2500 се усеща някаква тяга, по-рано 2000-2250 примерно

Comment

Е, това не го казвам аз, а съм го прочел.Това е защото ДПФ-а донякъде заглушава турбото.

И това обаче зависи от начина на премахване на ДПФ-а, тоест какво е сложено на негово място .

Може да е направено така, че да не свири.Моята досега само веднъж съм я чул "да свири" и това беше при температури от порядъка на +10 +12 градуса ...

Колко го "взе" турбото, ако можеш да споделиш и защо купува ново?

Не че ми трябва, и не че няма откъде да си взема ако ми потрябва, но все пак ми е интересно.Иначе в нета се предлагат нови за 2.4 на цената на ремонт на старо, тоест за 2.4 двигател около 850-900 лева.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                Е, това не го казвам аз, а съм го прочел.Това е защото ДПФ-а донякъде заглушава турбото.

И това обаче зависи от начина на премахване на ДПФ-а, тоест какво е сложено на негово място .

Може да е направено така, че да не свири.Моята досега само веднъж съм я чул "да свири" и това беше при температури от порядъка на +10 +12 градуса ...

Колко го "взе" турбото, ако можеш да споделиш и защо купува ново?

Не че ми трябва, и не че няма откъде да си взема ако ми потрябва, но все пак ми е интересно.Иначе в нета се предлагат нови за 2.4 на цената на ремонт на старо, тоест за 2.4 двигател около 850-900 лева.
                тук и тук от темата за свиренето.
                Моят ДПФ е "избушен" - стои си тялото, но няма съдържание..
                Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

при мен турбото не свири, и се включва след 1700 оборота
                  Alfa Romeo 156 1.8 ех
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDM

Comment

И моята 1.9 JTDm беше трагедия в ниските обороти като я купих. И аз бях свикнал как се изтрелва 156-та още от 1200 оборота, и бях меко казано разочарован. Но след затапване на ЕГР, премахване на ДПФ и ремап........ нещата се оправиха. Сега си върви перфектно.
                    Алфа 145 boxer, Алфа 156 2.0 ts
                    Алфа 156 1.9 jtd, Алфа 159 1.9 jtd-m

Comment

Working...
                    X